We beleven sinds de 11 de van de 11 de 2021 weer een gedenkwaardig carnavalsseizoen. De officiële opening is nog net gelukt, maar nu zitten we weer in een periode waarin we nauwelijks iets mogen of kunnen organiseren. Afgelopen zondag, 23 januari, zou de dag zijn geweest van de prinsuitroeping. Helaas, we moeten het een jaar uitstellen en hopen op een schitterende uitroeping op zondag 15 januari 2023. Achter de schermen is een aantal activiteiten door Aanhawwersj en vrijwilligers wel voorbereid, ook – misschien wel: vooral – in deze tijd. De Sjampsjeut en ziekenactie gaan ook in 2022 door. Veel leden van de Club van Sympathisanten steunen dit jaar ook onze vereniging. Hartelijk dank daarvoor! Het helpt ons om met een paar acties Meersjenaire een Vastelaovendshart onder de riem te steken en het carnavalsgevoel erin te houden. Misschien geven versoepelingen de mogelijkheid om nog kleinschalige activiteiten te organiseren. Even afwachten. Vlaggen Raamdecoraties en vlaggen geven toch wat carnavalsgevoel. Het houdt de carnavalssfeer erin. CV de Aanhawwersj heeft ook dit jaar carnavalsvlaggen te koop. Een prima kwaliteit rood-geel-groene vlag met daarop het logo van de Aanhawwersj. De vlag kost € 15,00 en is verkrijgbaar via de webshop op www.cvdeaanhawwersj.nl of door een mailtje te sturen naar: info@cvdeaanhawwersj.nl De vlag wordt dan bij u thuis bezorgd. Sjampsjeut 2022 Weer een bijzonder carnavalsseizoen betekent ook weer een bijzondere Sjampsjeut. De Sjampsjeut commissie is druk bezig geweest met de samenstelling van de editie 2022 en heeft een top prestatie geleverd. Fantastisch dat de adverteerders ons blijven steunen. En dat terwijl de nodige bedrijven zelf door zware tijden gaan. Net als vorig jaar wordt deze editie niet verkocht, maar in een grote oplage gratis bezorgd bij ieder huishouden in de kernen Rothem en Meerssen. Dat gebeurt op zaterdag 19 februari. Onze speciale, grote dank aan Drukkerij Maenen als uitgever van de Sjampsjeut voor de samenwerking en het mogelijk maken van onze carnavalskrant! Ziekenactie 2022 Ieder jaar willen we als Aanhawwersj in de carnavalsperiode met onze ziekenactie ook denken aan onze mede-Meerssenaren die ziek zijn of wel een steuntje kunnen gebruiken. De ziekenactie gaat dan ook in 2022 gewoon door. Wat aangepast, maar toch. Met dank aan de commissie ziekenactie, vrijwilligers en begunstigers bieden we schaaltjes met fruit aan bij mensen in Meerssen die bekend zijn bij de ziekencommissie en ook vorig jaar in eigen huis een bezoek kregen van ons prinsenpaar. Door de bijzondere omstandigheden, voorschriften en regelgeving brengen we dit jaar een – uiteraard verpakt – fruitschaaltje bij Meerssenaren alleen aan huis. Dat doen we op zaterdag 26 februari. Leden van de Aanhawwersj bezorgen die dag een attentie bij ons bekende Meerssenaren aan de deur. Vanzelfsprekend volgens de geldende voorschriften. We komen niet naar binnen. Aanmelden is dus niet nodig. Echter, heeft u in Meerssen een familielid, buur, vriend of vriendin die vorig jaar in eigen huis geen bezoek heeft gehad van ons, maar waarvan u denkt dat een attentie van de Aanhawwersj ziekenactie hem of haar goed zou doen? Stuur dan een mail naar Jos Maenen ( j.maenen@ziggo.nl ) of Lenardo Maenen ( l.maenen@home.nl ).