Carnaval 2022

We hadden het met z’n allen niet meer verwacht, maar het vieren van carnaval kon en mocht in 2022 toch doorgaan. In 1 weekend, op kleinere, lokale schaal, zonder grote evenementen en onder voorwaarden. Maar toch. Voor de Aanhawwersj waren de voornaamste activiteiten de Sjampsjeut, de ziekenactie en de optocht op carnavalsmaandag. 

Met tussendoor op bezoek bij de Koeleköpkes, de Geulmennekes en het oplaten van de Sjuinsmarcheerder door Sjots en Sjeif.

 Op de zaterdag voor carnaval de ziekenactie waarbij door Prins Ingmar I en de raad van 11 zo’n 200 schoteltjes zijn bezorgd bij mensen die een opkikker wel kunnen gebruiken. Met dank aan de begunstigers, De Stip, inpakkers en organisator Jos Maenen. 

Daarna het oplaten van de Sjuinsmarcheerder en afgesloten met een paar gezellige uurtjes op de Markt. Op zondag op bezoek bij de Koeleköpkes in Rothem, de Geulmennekes en horecagelegenheden. 

Carnavalsmaandag was een prachtige dag. Ideaal voor een optocht. Gezien de mogelijkheden en voorschriften een kleineoptocht door het centrum. 

Ondanks de korte voorbereidingstijd toch 3 prinsenwagens en een tiental groepen, aangevuld met een paar opvallende einzelgängers. En vooral: lekker druk langs de kant. 

Prachtig dat honderden vastelaovendsliefhebbers de weg hadden gevonden naar de optocht en daarna de Markt.

Onder een stralende zon was het voor jong en oud – buiten en later op de dag binnen – een ouderwets gezellige carnavalsmaandag in Meersje. 

Mooi dat deze activiteiten konden doorgaan en dat carnavalisten zich ook in Meersje goed hebben geamuseerd.