John Tana is een kruising tussen Tony Montana en de Maastrichtse zanger Johnny Blenco. Dit is terug te zien in zijn persoonlijke geschiedenis wat zich kenmerkt tot een crimineel verleden in Marseille maar dat verleden heeft hij inmiddels ver achter zich gelaten.

Het alter ego John Tana heeft zich voor zijn nummers laten inspireren door bekende chansonniers Serge Gainsbourg of Charles Aznavour. John wil dan ook graag weer dit muziekgenre opnieuw leven inblazen.

De muziek van John weerspiegelt zijn gevoel, en gaat door merg en been. Opgegroeid in een gevaarlijke wijk in Marsellie neemt John je in zijn nummers mee naar zijn emotionele, maar gevaarlijke verleden.

Later begon hij in 1989 te werken aan zijn muzikale carriere. Hij verbouwde nummers van bekende chansonniers tot nummers als “Foie Gras” en “De Garage”. Hier heeft hij nu een bescheiden succes mee.

Het grote succes kwam echter met carnaval in 2022. John Tana trad in juni 2022 op op Pinkpop en sinds 2022 staat hij in de Limburgse top 100 met zijn nummer Boursin.

John Tana is één van onze artiesten op de Galazitting 2023