Theo Bovens Gulden Humor

Theo Bovens verrast tot laureaat van de Gulden Humor. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 25 november bij Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse Gelaen.

De Orde van de Gulden Humor wordt vanaf 1962 als hoogste Limburgse vastelaovesorde door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge verleend aan kandidaten die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend en een ruime bekendheid genieten in de provincie Limburg. De laureaat wordt daarmee lid in de Broederschap van de Orde van de Gulden Humor. Saillant detail is dat ook zijn vader Thei Bovens, prins van de Tempeleers Mestreech (1959), deze bijzonder onderscheiding kreeg in 1986.

De heer Theo Bovens (1959) was tijdens zijn gouverneurschap beschermheer van de Limburgse vastelaovend. Als historicus hecht hij en heeft hij waardering voor tradities en rituelen. Als gouverneur van Limburg heeft hij het samen met Theo den Twiede de Limburgse vastelaovend op de kaart gezet met zijn humorvolle beschouwingen tijdens het Knoevelemint* in het gouvernement in Maastricht. Daarnaast is hij verbonden aan de NUL, de oudste (Narren) Universiteit in Limburg.

Lees meer via: https://www.slv-limburg.nl/nieuws/gulden-humor-voor-theo-bovens