MVK

Aanstaande zaterdag, 18 november staat het Meersjes VastelaovendsLeedsjes Konkoer (MVK) op het programma. In Speciaalbierencafé De Keizer. Wie van de deelnemende zangers/zangeressen/groepen zorgt voor de carnavalsschlager van Meersje voor het komende jaar? Deelnemers zijn: ‘t Weurt get, TAFKAS, Angela Claessens, Zooitje oongereigeld en Sjeigelentaire. Kom kijken, luisteren en amuseren op deze altijd gezellige avond. Aanvang van het MVK is 20:11, entree is gratis.

11de van de 11de

De opening van het carnaval was zaterdag 11 november met een H. Mis in de Basiliek om 17:00. Samen met Aanhawwersj, Sjots en Sjeif en de Geulmennekes. De mis werd mooi muzikaal omlijst door zangeres Nadine Maes met carnavalsliedjes. Daarna waren de traditionele plichtplegingen in de zaal van Speciaalbierencafé de Keizer. De Geulmennekes installeerden het prinsenpaar en hun –vernieuwde – raad. De leden van de raad van 11 van de Aanhawwersj kregen door Prins Wouter I hun steken opgezet. Voor Miguel Boesten de eerste keer. Hij werd geïnstalleerd als lid van de raad van 11. Proficiat Miguel en Anouk. Als afsluiting van het officiële deel werd Eric Smeets benoemd tot erelid van de Aanhawwersj. Eric en Claudia waren prinsenpaar in 2004. Tot het afgelopen seizoen was Eric lid van de raad van 11. Als erkenning voor zijn jarenlange inzet – op allerlei gebieden – werd Eric benoemd tot erelid. Proficiat Eric en Claudia! Daarna was het een gezellige avond in de Keizer als mooie start van het carnavalsseizoen. 

Nieuw prinsenpaar Sjots en Sjeif

Zondag 12 november waren we aanwezig op een volle Markt voor de prinsuitroeping van Sjots en Sjeif. Het eerste prinsenpaar van Meersje van het nieuwe seizoen. Met veel enthousiasme van het prinsenpaar en iedereen op de Markt werden uitgeroepen Prins Yarno I en Prinses Evi. Proficiat en we wensen jullie een prachtig carnavalsseizoen!

Seniorenzitting 2024

Zaterdag 20 januari 2024 de Seniorenzitting in De Stip. Een gezellige middag met live optredens, dans, buut en meezingers. Dekoffie, vlaai, kaas en wordt ontbreken niet. Een entreekaart kost € 7,50. Te koop bij Jef Conings, Jack Franssen, Bloemisterij Hollanders en de leden van de raad van 11.

Galazitting 2024

De galazitting is op zaterdag 27 januari 2024 in de Stip. Een aantalartiesten/groepen is inmiddels bekend: Tante Nel, Pruuf Mar, Rempetemp, Big Benny en Bieske. Een kaart kost € 20,00. Kaarten zijn te koop via leden van de Raad van 11 of online via www.cvdeaanhawwersj.nl Wacht niet te lang. De verkoop gaat hard.