De 76-jarige Maastrichtse zanger Frans Theunisz krijgt dit jaar de Gouden Narrenkap.

De Limburgse vastelaovesonderscheiding wordt één keer per drie jaar uitgereikt door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV). 

Sjeng aon de Geng

De Maastrichtenaar behoeft weinig introductie en heeft in de loop der jaren een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Zijn bekendste nummer is Sjeng aon de Geng. Deze evergreen is de succesvolste Limburgstalige hit ooit in de Mega Top 50.

Hoge onderscheiding

De Gouden Narrenkap wordt uitgereikt aan iemand of aan een groep die zich als vastelaovesartiest(en) gedurende langere tijd bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgse vastelaovend.

Grote verrassing

Theunisz werd donderdagavond 2 juni verrast door het bestuur van de SLV. Hij gaf geëmotioneerd aan “gans verpopzak”te zijn en sprak direct van “‘t sjoenste momint vaan mien leve”.

Gennep

In de SLV zijn de 17 grootste en oudste vastelaovesverenigingen van Limburg verenigd. Om toerbeurten organiseert één van leden de jaarlijkse uitreiking. De Gennepse Vastelaovesclup ‘t Bombakkes zal het feest rondom de uitreiking van de Gouden Narrenkap eind november in Gennep gaan organiseren. Frans Theunisz krijgt neemt de Gouden Narrenkap 26 november in ontvangst.De Gouden Narrenkap is eerder onder meer uitgereikt aan Ummer d’r Neaver, Jan Pollux, Pierre Cnoops, Beppie Kraft, Ger Frenken, Thei & Marij en Wiel Vestjens.